Kohv on paljude inimeste igapäevaelu oluline osa. Kuid suvel, kui termomeeter saavutab kõrged temperatuurid, ei tunne inimesed sageli end soojendamiseks kuuma kohvi juua. Seetõttu on kohvi külm versioon – jääkohv. Keegi ei tea, kes selle idee välja tuli, aga ilmselt oli see geenius ;)
Jääkohv on põhimõtteliselt Classic kohv, kuid seda ei pea keema. Põhikoostisosad on jää ja kohv (espresso). Ülejäänu sõltub teie kujutlusvõimest.
Siin on 5 retsepti ja ideed värskendava kohvi valmistamiseks.
1. Classic jääkohv
Vaja läheb : espressot või doppiot (topeltespressot), 2 dcl piima, jääd
Toimimisviis : Valmista espresso ja lase jahtuda (soovi korral võid lisada suhkrut). Vahusta piim šeikeriga või vispliga. Valage jää kõrgesse klaasi, lisage valmis jääkohv ja lisage aeglaselt vahustatud piim. Puista valmis jääkohvi jahvatatud kaneeli, hakitud pähklite või šokolaadiga.
2. DALGONA jääkohv
Vaja läheb : 2 spl lahustuvat kohvi, 2 spl granuleeritud suhkrut, 2 spl keevat vett, 250 ml piima, jääd.
Toimimisviis : Sega kausis kohv, suhkur ja keev vesi. Vahusta need koostisained vispli või saumikseriga kreemjaks (umbes 5 minutit), peaks saama kahvatupruuni kreemja konsistentsi. Pane jääkuubikud keskmisesse klaasi, lisa külm piim ja tõsta peale valmistatud kohvivaht.
3. TONIC jääkohv
Vaja läheb : espressot, toonikut, jää-sidrunit
Toimimisviis : Täida klaas jää ja toonikuga. Valmistage espresso ja valage see lusikaga aeglaselt üle klaasi ääre, et toonik ei seguneks kohviga. Valmistatud joogile võib lisada sidrunit.
4. Jääkohv JÄÄTISEGA
Vaja läheb : jahutatud espressot, piima, jäätist, siirupit
Toimimisviis : Valage valitud kohv, piim ja siirup šeikerisse või suletavasse klaasi ning segage. Lisa jääkuubikud, segatud kohvisegu ja lõpuks lusikatäis jäätist.
5. KOHVIPAHJUKS jääkohv
Vaja läheb : espressot, piima, siirupit
Toimimisviis : Valmista kohv ja külmuta see jääkuubikutena. Kui see on külmunud, purusta või sega kohvijää ja pane see klaasi. Kata veidi külma piimaga. Vala peale siirup või puista peale šokolaadilaaste või purustatud pähkleid.
NÕUANNE: Classic jääkohvi võib kombineerida vahtrasiirupi, kondenspiima või karamelliga.
Boonus: omatehtud karamellisiirup – retsept:
Vaja läheb : 250 g granuleeritud suhkrut, 1 spl sidrunimahla, 130 ml vett (järgemööda 50 ja 80 ml)
Toimimisviis : Sega kastrulis suhkur, sidrunimahl ja 50 ml vett. Kuumuta keskmisel kuumusel. Ärge segage, vaid raputage panni veidi. Kui siirup on omandanud tumeda merevaiguvärvi, lisage järk-järgult (3 korda) ülejäänud vesi ja oodake, kuni siirup hakkab uuesti keema. Seejärel tõsta tulelt ja jäta jahtuma. Sel viisil valmistatud karamellisiirup säilib suletud pudelis mitu kuud.
Loodame, et oleme inspireerinud teid ja teie isu. Loodame, et oleme inspireerinud teid ja teie isu.
Tervist! :)